035-5417134 info@stoepkrijt.nl

Kunstacademie boek

Was ik maar naar de kunstacademie gegaan… dan had ik dit boek niet hoeven kopen van schrijfster en beeldend kunstenaar Marjolein van der Stoep is een kunstacademie in boekvorm!

Dit is een boek voor iedereen die zich wil verdiepen in het maken van kunst, zowel twee- als driedimensionaal en in alle mogelijke materialen. De meeste hoofdstukken bestaan uit een theoriedeel en een praktijkdeel met oefeningen over dat onderwerp. Ook vind je studietips van Vincent van Gogh, die je helpen de typische onzekerheden van kunstenaars weg te nemen.

Een korte inhoud:

Deel 1: De Creatieve Kunstenaar. Dit gaat over kunst en kunstenaars, over hoe de kunstenaar aan inspiratie komt en over het vergroten van je creativiteit. Hoe breng je emoties over in je kunst, hoe ontwikkel je je tekenvaardigheid en een eigen stijl? Daarnaast aandacht voor verschillende manieren van het kijken naar kunst.

Deel 2: De Beeldende Middelen. Dit deel beschrijft hoe je de beeldende taal (beter) kunt leren hanteren. Kleur, licht, vorm, ruimte en tijd, compositie, textuur en nog meer beeldaspecten komen voorbij, met oefeningen om je vaardigheid te vergroten en je beeldtaal te versterken. Je krijgt ideeën om je kunst nog betekenisvoller en meer ‘eigen’ te maken.

Deel 3: Het Beeldend Proces. Hierin lees je alles over het beeldend proces, dat iedere kunstenaar op één of andere wijze doorloopt. Je leest over de manier waarop de kunstenaar zich oriënteert, hoe hij keuzes maakt, ontwerpt, het werk uitvoert en evalueert. Waarop kun je letten bij het exposeren en verkopen van je werk?

Was ik maar naar de kunstacademie gegaan… dan had ik dit boek niet hoeven kopen is te bekijken en te bestellen op www.kunstacademieboek.nl